Tort kanapkowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonały pomysł na imprezę! Zamiast słodkiego biszkoptu użyłam chleba, natomiast odpowiednikiem masy był najpierw twarożek z ogórkiem i rzodkiewką oraz na drugie przełożenie szynka, ser żółty sałata z sosem bazyliowym i pomidor. Całość wykończona twarożkiem i warzywami.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 okrągły chleb
    300g twarogu
    2 łyżki śmietany 18%
    1 łyżka masła
    1 ogórek
    1 pomidor
    100g sałaty lodowej
    100 g szynki
    100g sera żółtego
    6 rzodkiewek
    10 liści świeżej bazylii
    2 łyżki oliwy
    warzywa do ozdoby
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Przystawki

Tort kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z całego chleba ścinamy skórki, ułatwi to nam późniejsze krojenie.
  • 2. Przecinamy chleb na trzy części, każdą z części smarujemy masłem.
  • 3. Pierwsze przełożenie tortu: miksujemy twaróg ze śmietaną i masłem, doprawiamy solą i pieprzem, 1/2 twarogu rozsmarowujemy na chlebie, układamy na tym pokrojone w plastry ogórki oraz rzodkiewkę.
  • 4. Przykrywamy następną częścią chleba.
  • 5. Drugie przełożenie: układamy plasterki sera, szynki, pokrojone w plastry pomidory oraz pokrojoną sałatę lodową, wszystko polewamy oliwą z drobno pokrojoną bazylią.
  • 6. Przykrywamy kolejną częścią chleba.
  • 7. Całość smarujemy twarożkiem i ozdabiamy według uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować