Tort kanapkowy

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

Prosty i tani sposób na zadziwienie gości:)

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 chleby tostowe
    - 200g pasztetu do smarowania
    - serek typu philadelphia
    - 4 jajka ugotowane na twardo
    - papryka
    - ogórki konserwowe
    - szczypiorek, koperek
    - słoik majonezu
    - dekoracja: np. pomidorki koktajlowe, szczypiorek, koperek, pietruszka
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Torty Przystawki

Tort kanapkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 masa:
    Pasztet mieszamy z połową serka. Dodajemy pokrojoną w kosteczki paprykę, ogórki konserwowe i posiekany szczypiorek i koperek
  • 2. 2 masa:
    Ugotowane na twardo jajka siekamy. Dodajemy drugą połowę serka, posiekany szczypiorek i 2 łyżki majonezu
  • 3. 3 masa:część 1 i 2 masy mieszamy ze sobą.
  • 4. Kromki chleba tostowego układamy na twardej i równej desce/tacy. Smarujemy pierwszą masą. Układamy kolejną warstwę chleba. Smarujemy drugą masą. Na to układamy 3 warstwę chleba i smarujemy 3 masą. Układamy ostatnią warstwą chleba i całość smarujemy majonezem. Dekorujemy.

Porady

Najlepiej tort zrobić dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować