Torcik cappuccino

4.47 (200 ocen)

  • 60 min

Pychotka :D

  • 60 min

Składniki:

  • 1-2 opakowania okrągłych biszkoptów
    200 g masła
    1 jajko
    3 żółtka
    0,5 szklanki cukru pudru
    2 szklanki mleka w proszku
    500 g serka homogenizowanego waniliowego
    3 łyżki żelatyny
    1 szklanka mocnej kawy
    50 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę rozpuścić w ok. 1/2 szkl. gorącej wody i zostawić do wystygnięcia. Foremkę o wymiarach 20 x 24 cm wyłożyć folią, na spodzie ułożyć biszkopty maczane w mocnej kawie.
  • 2. Jajko i żółtka ubić mikserem na niskich obrotach z cukrem na puszystą masę, masło utrzeć i dalej miksować, dodając ubite żółtka. Porcjami dodawać serki (masa w tym momencie może się trochę zważyć, ale nie należy się tym przejmować, gdyż po wymieszaniu z mlekiem ponownie będzie jednolita i gładka.), następnie dodać mleko w proszku i całość zmiksować. Do masy dodać ostygniętą żelatynę i szybko zmiksować.
  • mniam ;] 3. Masę wyłożyć na biszkopty, wyrównać i na wierzch ułożyć kolejną warstwę namoczonych biszkoptów. Czekoladę rozpuścić na parze i ozdobić ciasto. Całość wstawić do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować