Tempura warzywna

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Jedna z moich ulubionych przekąsek.Chrupiąca tempura.Pyszna i znakomicie smakuje z ulubionym sosem.

  • Łatwy

Składniki:


  • - mąka: 1 szklanka
    - mąka kukurydziana: 0.5 szklanki
    - woda zimna: 300 mililitrów
    - jajka: 2 sztuki
    - olej do smażenia: 0.5 litra
    - warzywa-bakłażan, cukinia, marchew: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tempura warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Przygotowanie : Jajka ubij i dodaj zimną wodę. Mąkę pszenną i kukurydzianą przesyp do miski. Wymieszaj składniki. Warzywa pokrój na plastry i zanurz w cieście. Smaż na rozgrzanym oleju najlepiej po 2-3 sztuki warzyw. Odsącz na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Tempura Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować