Warstwowa tempura

4.5 (190 ocen)

Warstwowa sałatka z kurczakiem panierowanym tempurą. Posmakuje każdemu. Idealna na każde okazje.

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    2 duże marchewki
    8 jajek ugotowanych na twardo
    150 g sera żółtego
    1/2 puszki kukurydzy

    Sos:
    2 czubate łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu ostrego
    100 ml domowej pasty paprykowej

    50 g tempury+zimna woda

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z kurczakiem

Warstwowa tempura - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, umyj i obierz. Ugotuj w osolonej wodzie do miękkości. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach
  • 2. Mięso, pokrój w kostkę . Tempurę wymieszaj z zimną wodą do uzyskania lejącego ciasta.
  • 3. Olej rozgrzej do 180 st. Mięso obtocz w tempurze i smaż na głebokim tłuszczu do momentu przurymienienia. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym
  • 4. Składniki sosu wymieszaj ze sobą
  • 5. Układamy sałatkę:
    Starta marchew, jajka starte na tace o grubych oczkach,kurczak, sos, kukurydza, starty ser
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sałata Tempura

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Imieniny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować