Tarta z borówkami

4.5 (178 ocen)

  • 1 min

To jest najsłodsza tarta jaka kiedykolwiek jadłam. Serek moscarpone z białą czekoladą smakują niebiańsko!

  • 1 min

Składniki:

  • Spód:
    150g margaryny, 1 łyżka cukru pudru, 2 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% kwaśnej, 1 jajko, 260 g mąki pszennej.

    Masa:
    2 tabliczki białej czekolady, 50 ml śmietanki słodkiej 36% kremówki, 250 g serka moscarpone
    borówki , maliny lub jagody
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery

Tarta z borówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na spód wyrobić tak jak kruche, schłodzić 30 min w lodówce, rozwałkować , wylepić formę do tarty (ok 24 cm średnicy), wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec ok 20 min.
    Odstawić do ostygnięcia.

    Masa:
    W kąpieli wodnej połączyć śmietanę kremówkę z czekoladą. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Mikserem chwilę utrzeć serek moscrpone i dodawać stopniowo ostygniętą masę czekolodowo-śmietanową.
    Gotową masę wylać na spód tarty, ułożyć owoce i odstawić najlepiej na całą noc do lodówki. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować