Szybkie ciasto bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W garnku rozpuścić 150g masła, cukier, cukier waniliowy, kakao, roztrzepane jajo i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając aż zgęstnieje. Wsypać herbatniki, kokos, rodzynki i orzechy, wymieszać. Jeszcze ciepłą masą wyłożyć tortownicę (ok 22cm) i ugnieść dokładnie. Odstawić do ostygnięcia.
2.Żelatynę rozpuścić z 1/2 szkl gorącej wody i wystudzić. W rondelku rozpuścić 70g masła, cukier puder, budyń, sok z cytryny i mleko. Zagotować i dokładnie wymieszać do połączenia składników. Masę lekko przestudzić, połączyć z serkami i żelatyną. Na ciasto dać ok 1/2 puszki gotowej masy a na to wylać przygotowaną masę . Odstawić do lodówki do zastygnięcia. Na koniec rozpuścić czekoladę z mlekiem w kąpieli wodnej i zrobić dowolny wzorek na cieście.
Komentarze