Szybka szarlotka

4.5 (181 ocen)

  • 5 min

Jest idealna, gdy mamy ochotę na coś słodkiego. Przygotowuje się ją bardzo szybko i jest pyszna.

  • 5 min

Składniki:

  • 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    pół szklanki oleju
    1/4 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1 duży przecier jabłkowy ( lub dwa duże starte jabłka)
    trochę zimnej wody (jeśli ciasto się nie klei)
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Szybka szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zagniatanie ciasta 1. Wszystkie podane składniki (oprócz przecieru i kakao) zagnieść w misce na jednolitą masę.
  • blaszka 2. 1/3 ciasta wylepić dno okrągłej blaszki (najlepsza będzie taka do tart).
  • jabłka 3. Na ciasto wyłożyć jabłka.
  • kakao 4. Do pozostałego ciasta dodać dwie łyżki kakao i zagnieść na kruszonkę.
  • kruszonka 5. Posypać kruszonką z wierzchu jabłka.
  • ciasto 6. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Piec ok. 35 minut, do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować