Syrop miętowy

4.5 (152 ocen)

Doskonale orzeźwiający na letnie upały dla wielbicieli mięty.

Składniki:

  • 30 łodyg mięty herbacianej
    1 kwasek cytrynowy
    1 litr wody
    1 kg cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Syropy Napoje

Syrop miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1 1. Miętę dobrze wypłukać i zalać 1 litrem przegotowanej wody. Wymieszać z kwaskiem cytrynowym i postawić na min. 12 godzin.
  • etap 2 2. Odcedzamy liście a wodę zagotowujemy z cukrem.
  • gotowy syrop 3. Przelewamy do mniejszych butelek lub słoików, możemy zapasteryzować.
  • 4. Syrop rozcieńczamy z wodą i pijemy. Na zdrowie :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować