Surówka z fetą

5 (177 ocen)

  • 20 min

Pyszna surówka do grila lub obiadu dodająca jeszcze większy apetyt.

  • 20 min

Składniki:


  • Składniki:
    1 główka sałaty
    1 ogórek zielony
    1 zielona papryka
    4 pomidory
    1 cebula
    25 dag sera feta
    10 czarnych oliwek bez pestek
    Pół opakowania Sosu sałatkowego greckiego
    1,5 łyżki wody
    1,5 łyżki oleju
    Szczypta Pieprzu czarnego mielonego


Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.


    Sposób przygotowania:

    Sałatę podzielić na liście, dokładnie umyć, osuszyć i porozrywać na kawałki. Cebulę obrać, pokroić na cienkie półplasterki i porozdzielać na piórka. Pozostałe warzywa umyć i osączyć. Ogórek obrać i pokroić na półplasterki. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Ser pokroić w kostkę. Przygotowane składniki połączyć i wymieszać. Surówkę przybrać oliwkami i polać Sosem sałatkowym greckim .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować