Spring rolls z tofu wg buni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W woku lub na patelni rozgrzać porcje oleju . Wrzucić kapustę , paprykę i szczypior - krótko obsmażyć mieszając by straciły posmak surowizny. Zdjąć z tłuszczu na kuchenny ręcznik i odsączyć.
2.Pokroj Tofu w słupki.
3.Zwilżyć papier ryżowy ( 4 płaty ). Ułożyć na ściereczkach kuchennych . Na środku krążka papieru ryżowego ułożyć porcję warzyw - posolić, popieprzyć . Dołożyć tofu.
4.Zawinąć sajgonki.
5.Odłożyć na trochę . Potem zwilżyć następne 4 płaty. I jeszcze raz zawinąć każdą rolkę sajgonki.
6.Odłozyc sajgonki na kilka minut.
7.W małym garnuszku rozgrzać olej do głębokiego smażenia Włożyć sajgonki i smażyć chwilę aż się lekko podsmażą .
8.Wyjąć. Odsączyć na ręczniku kuchennym .
9.Poczekać aż przestygną i ponownie włożyć w gorący olej. Dosmażyć. Odsączyć.
Komentarze