Spolonizowane minestrone :)

0 (0 ocen)

  • 20 min

Uwielbiam kuchnię włoską a to takie moje na tzw. " polską modłę" zrobione danie

  • 20 min

Składniki:

  • - 2 łyżki oliwy
    - 2 posiekane ząbki czosnku
    - 2 pokrojone czerwone cebule
    - 1 oczyszczona i drobno pokrojona czerwona papryka ( jak ktoś chce może użyć więcej innego koloru)
    - puszka pomidorów
    - 1,5 l. bulionu warzywnego ( może być z kostki aczkolwiek ja gotuję i zamrażam)
    - 1 oczyszczona i pokrojona w kosteczkę łodyga selera naciowego
    - paczka mrożonej fasolki szparagowej
    - trochę mrożonego groszku lub z tego z puszki
    - odrobina połamanego makaronu spaghetti
    - sól, pieprz, natka pietruszki
    - może być świeże pieczywo tostowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Spolonizowane minestrone :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym garnku podgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, cebulę i smażymy przez około 3min, na średnim ogniu dopóki cebula nie zmięknie. Oczywiście cały czas mieszamy. Następnie dodajemy paprykę i pomidory i dalej smażymy przez około 2 min, cały czas mieszając. Gdy zmiękną dodajemy bulion, seler, fasolę, groszek i wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem , zmniejszmy ogień i dusimy przez około 30 min.
    Dodajemy połamany makaron i gotujemy dalej około 12 min.

Porady

Do tej zupy oprócz podanych składników można dodać wszystko co chcemy np, kapustę, marchewkę itd. Podajemy z pieczywem tostowym , możemy posypać serem albo koperkiem- co nam przyjdzie do głowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować