Śliwella

0 (0 ocen)

vel. czekośliwka

Składniki:

  • 30 śliwek węgierek
    3 kopiate łyżki kakao z wiatrakiem
    50g mlecznej czekolady
    łyżka ekstraktu z wanilii
    5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Śliwella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. umyte, wydrylowane pestki włożyć do garnka o grubym dnie i smażyć godzine, mieszając co jakiś czas
  • 2. dodać cukier, mieszając by się rozpuścił
  • 3. po 20 minutach dodać pozostałe składniki, mieszając smażyć 20 minut. Gorące powlewać w słoiki i układać do gory dnem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować