• Śledzie w sosie śmietanowo-musztardowym

    Dodane przez: Natalia07

  • Szybki przepis na śledzie - na każdą okazję.

  • Śledzie

    Składniki

    Składniki
    ½ kg śledzi
    4 ogórki konserwowe
    1 papryka
    2 średnie cebule

    Sos:
    200 g śmietany 12%
    5 łyżek majonezu
    2 łyżeczki musztardy stołowej
    Sol, pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Śledzie namoczyć około 1h. Pokroić w dzwonki. Ogórki, paprykę pokroić w drobną kostkę. Cebule pokroić również w kostkę i zalać wrzącą wodą, parzyć przez około 10 minut. Następnie warzywa dodać do śledzi. Składniki sosu wymieszać w misce. Polać nim śledzie i dokładnie wymieszać.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    szkola_babci, musztarda, śledzie, śmietana
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Natalia07

Natalia07 29

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-12-28T23:11:31+01:00

1033 odwiedziny


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »