Skrzydełka z kurczaka - pałki

4.5 (172 ocen)

Przekąska

Składniki:

  • Skrzydełka z kurczaka

    Marynata:

    sól,pieprz,olej,papryka,przyprawa uniwersalna,czosnek świeży,dowolne zioła

    Panierka:

    jajko,mąka,bułka tarta,przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Skrzydełka z kurczaka - pałki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Skrzydełka z kurczaka-pałki 1. Skrzydełka z kurczaka wypłukać i odciąć dwie części. Zostawiamy tylko tę część,na której jest dużo mięsa.(Odcięte części można wykorzystać na wywar na zupę lub galaretę). Mięso z kości ściągnąć nożem do dołu i odwinąć tak ,aby powstała kulka na dole kości.Przygotować marynatę,włożyć do niej pałki i marynować ok. 1 godziny.
  • Skrzydełka z kurczaka-pałki 2. Pałki panierować w mące,doprawionym jajku i bułce tartej.
  • Skrzydełka z kurczaka-pałki 3. Następnie smażyć na patelni na wolnym ogniu z każdej strony na złoty kolor.
  • Skrzydełka z kurczaka-pałki 4. Podawać z sosem czosnkowym na zimno. U mnie pałki w towarzystwie innych fast foodów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Mięso Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować