SERNIK CZARNO-BIAŁY

4.5 (177 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Inspirację do upieczenia sernika, znalazłam w przepisach Siostry Anieli.Sernik bardzo pyszny.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • ciasto:
    -3 szklanki mąki
    -3 łyżeczki proszku do piecz.
    -1 szklanka cukru pudru
    -2 łyżki kakao
    -4 żółtka
    -40 dkg. masła

    masa serowa:
    -1 kg. sera twarogowego śmietankowego
    -1 szklanka cukru
    -6 żółtek i 6 białek
    -250 ml.gęstej śmietany 18 %
    -2 białe budynie
    -trochę olejku cytrynowego lub pomarańczowego

    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery Budynie

Sernik czarno-biały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • spód sernika 1. ciasto-
    Zmiksować ciasto i podzielić na dwie części. Jedną część poukładać, kupkami na blaszkę z papierem.(25x42)
  • masa serowa 2. masa serowa-Żółtka utrzeć z cukrem, śmietaną i serem. Przesiać budynie i domieszać z olejkiem. Białka ubić i wkręcić do masy. Wyłożyć na ciasto.
  • kruszonka 3. Resztę ciasta powciskać kawałkami w ser.
  • upieczony 4. Piec 1 godz. w 175*. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Rodzynki Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować