Sandwich z pastą buraczaną i halloumi

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Taką kanapkę najchętniej zajadam na ciepło, jednak smakuje równie dobrze na zimno, więc można ją zabrać do pracy.

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - kromka chleba: 2 sztuki
    - dowolna sałata: 2 plastry
    - feta: 150 gramów
    - buraki: 2 sztuki
    - chilli w proszku suszone: 0.5 łyżeczki
    - oregano: 0.5 łyżeczki
    - ocet winny: 2 łyżeczki
    - pomidor: 1 sztuka
    - plaster grillowanego sera halloumi: 3 plastry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Kanapki Sandwiche

Sandwich z pastą buraczaną i halloumi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowujemy pastę buraczaną.
    Buraki kroimy na połówki, układamy na blaszce wnętrzem buraka do góry, skrapiamy oliwą i pieczemy do miękkości w piekarniku (180 st) około 30-60 min. w zależności od wielkości. Następnie przecieramy je przez drobne oczka tarki lub używamy do tego celu miksera, mieszamy z fetą i przyprawiamy. Nie solimy gdyż feta jest wystarczająco słona.

    Dwie kromki chleba (mogą być posmarowane masłem) odrobinę podpiekamy na patelni grillowej (zwykła też się nada;) z jednej strony. Następnie układamy kolejno pastę buraczaną, grillowany ser halloumi, plastry pomidora i sałatę lub zieloną pietruszkę. Przykrywamy podpieczoną stroną chleba i pieczemy jeszcze chwilę nieprzypieczone strony na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować