Sałatka ziemniaczano-cebulowa

5 (180 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wprawdzie to sałatka postna, ale doskonale będzie smakować z przypieczoną kiełbasą.

Składniki:

  • ● 1 duży świeży ogórek
    ● duży pęczek szczypiorku
    ● duża cebula
    ● 1 kg ziemniaków
    ● kilka łyżek majonezu
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ziemniaczano-cebulowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie myjemy,
    gotujemy w osolonej wodzie
    w mundurkach, następnie
    odcedzamy i odstawiamy do
    wystygnięcia. Obieramy i kroimy
    w grubą kostkę.
  • Sałatka ziemniaczano-cebulowa 2. Warzywa myjemy. Ogórka
    obieramy, kroimy w drobną
    kostkę, szczypiorek kroimy
    drobniutko, cebulę obieramy
    i kroimy w drobną kostkę (możemy
    odrobinę posolić).
  • Sałatka ziemniaczano-cebulowa 3. Wszystkie składniki sałatki
    mieszamy. Doprawiamy do
    smaku solą i pieprzem. Dodajemy
    majonez, ale tylko tyle,
    żeby składniki się połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować