Sałatka z wędzoną makrelą i ogórkiem małosolnym

4.5 (168 ocen)

Pyszna sałatka z wędzoną makrelką, jajkiem i ogórkiem małosolnym na sałacie

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    200 g makreli wędzonej
    4 ogórki małosolne
    3 garście mieszanki sałat
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    2-3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka z wędzoną makrelą i ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na 3 porcje. Na każdym talerzu ułożyć garść sałaty (u mnie mix masłowej, rukoli i roszponki). Na sałacie układamy pokrojone w grubsze plasterki ogórki małosolne, jajka pokrojone w ćwiartki oraz kawałki wędzonej makerli. Jogurt ,majonez i musztardę dokładnie wymieszać z olejem i polać sałatkę. Jeśli sos będzie za gęsty dodać więcej oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Jogurt Ogórek Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować