Lekka sałatka z wędzoną makrelą i kiszonym ogórkiem

4.5 (189 ocen)

  • 10 min

Dietetyczna, ale pożywna i przede wszystkim zdrowa sałatka rybna. Idealna jako posiłek do pracy.

  • 10 min

Składniki:

  • 100 g mixu sałat z rukolą
    100 g wędzonej makreli
    1/2 średniej czerwonej papryki
    2 średnie ogórki kiszone
    1/4 małej czerwonej cebuli
    1 1/2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
    sól (do smaku)
    świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przekąski

Lekka sałatka z wędzoną makrelą i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę oczyścić z ości i skóry, podzielić na małe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka. Sałatę ułożyć na talerzu. Dodać warzywa oraz wędzoną makrelę. Polać oliwą (lub olejem), doprawić solą i pieprzem. Zjeść od razu po przygotowaniu. Przed zjedzeniem sałatkę wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować