Dietetyczna, ale pożywna i przede wszystkim zdrowa sałatka rybna. Idealna jako posiłek do pracy.
10 min
Składniki:
100 g mixu sałat z rukolą
100 g wędzonej makreli
1/2 średniej czerwonej papryki
2 średnie ogórki kiszone
1/4 małej czerwonej cebuli
1 1/2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
Lekka sałatka z wędzoną makrelą i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makrelę oczyścić z ości i skóry, podzielić na małe kawałki. Ogórki pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i pokroić na cienkie paski, cebulę w piórka. Sałatę ułożyć na talerzu. Dodać warzywa oraz wędzoną makrelę. Polać oliwą (lub olejem), doprawić solą i pieprzem. Zjeść od razu po przygotowaniu. Przed zjedzeniem sałatkę wymieszać.
Komentarze