Sałatka z selerem i żurawiną

4.5 (181 ocen)

  • 5 min

Sałatka którą w naszej rodzinie przygotowuje każdy na różne okoliczności. Przy czym każdy modyfikuje ją z ze swoimi ulubionymi dodatkami. Ja do wariantu podstawowego dodałem chrupiące orzechy i seler naciowy, które doskonale się komponują i łamią słodki smak żurawiny.

  • 5 min

Składniki:

  • słoik selera konserwowego
    2 łodygi selera naciowego
    duża garść suszonej żurawiny
    garść posiekanych orzechów lub migdałów bez skórki
    3 łyżki majonezu
    sól. pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z selerem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Seler konserwowy odsączamy. Seler naciowy i orzechy/migdały drobno siekamy. Selery, orzechy, żurawinę i majonez łączymy, zostawiając nieco żurawiny i orzechów do dekoracji. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Posypujemy pozostawionymi orzechami i żurawiną.

Porady

Doskonała sałatka do mięs, zwłaszcza pieczonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Seler Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować