Sałatka z jajkiem i tuńczykiem

4.5 (169 ocen)

  • 20 min

To bardzo szybka i często goszcząca u nas w domu sałatka. Jest lekka, niskokaloryczna i do tego świetnie smakuje. To doskonały pomysł zarówno na kolację, jak i na lekkie śniadanie.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 puszki (2 x 80g) tuńczyka w sosie własnym - u mnie Rio Mare
    2 jajka ugotowane na twardo
    4 ogórki kiszone
    łyżka jogurtu naturalnego
    łyżka majonezu
    natka ietruszki
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z jajkiem i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka i ogórki kroimy w dość drobną kostkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy jogurt i majonez i wszystko dokładnie mieszamy Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować