Sałatka z grzybowymi tortellini

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Przyrządzam ją na każdą uroczystość.

  • 50 min

Składniki:

  • ● op. tortellini z grzybami
    ● 10 dag marynowanych pieczarek
    ● 10 dag selera naciowego
    ● 200 ml majonezu
    ● 50 ml sosu czosnkowego
    ● sól, pieprz
    ● czosnek granulowany
    ● 10 dag papryki marynowanej
    ● 15 dag szynki wiejskiej
    ● puszka kukurydzy
    ● ogórek wężowy
    ● 10 dag żółtego sera morskiego
    ● 2 pomidory
    ● łyżeczka pesto pomidorowego
    ● łyżka ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki Papryka marynowana

Sałatka z grzybowymi tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy w osolonej wodzie według przepisu
    na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Selera, pomidory i ogórka myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Kukurydzę osączamy z zalewy. Marynowane pieczarki i paprykę oraz szynkę i żółty ser również kroimy w małą kostkę.
  • 3. Sos czosnkowy mieszamy z majonezem, pesto i ziołami. Doprawiamy.
  • 4. Pokrojone składniki mieszamy, polewamy sosem. Doprawiamy do smaku. Chłodzimy 2 godziny w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować