Sałatka warstwowa z ryżem

0 (0 ocen)

sycąca sałatka

Składniki:

  • 40 dag pieczarek,
    1 torebka ugotowanego ryżu,
    1 duży por,
    ½ puszki groszku konserwowego,
    10 dag sera żółtego w kawałku,
    3 jajka ugotowane na twardo,
    sól, pieprz,
    ketchup,
    majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka warstwowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, gotujemy 30 min w osolonej wodzie. Po wystudzeniu drobno kroimy. Pora (białą i zieloną część) parzymy 2 min we wrzątku, osączamy. Ryż układamy w przezroczystej misce, smarujemy ketchupem, układamy groszek. Jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach, układamy na groszku, smarujemy warstwą majonezu, następnie układamy warstwę pieczarek, posypujemy solą i pieprzem, układamy pora, smarujemy warstwą majonezu, na wierzch ścieramy ser żółty. Sałatkę podajemy z chlebem i wędliną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Por Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować