Roladki z karkówki z pieczarkami,ogórkiem i papryką

4.5 (155 ocen)

Lubię w kuchni wymyślać nowe dania.Te roladki są pysze i łatwe.

Składniki:

  • 2 plastry karkówki
    10 pieczarek
    1 ogórek kiszony
    ćwiartka papryki marynowanej
    1 łyżeczka masła
    2 łyżeczki przyprawy do mięs
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki Kanapki

Roladki z karkówki z pieczarkami,ogórkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Karkówkę rozbić na cienkie kotlety. Przyprawić.
    Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki.Ogórka pokroić na ćwiartki,paprykę na paski. Na każdy kotlet nałożyć na całość pieczarki, następnie 2 ćwiartki ogórka i 2 paski papryki.Zawinąć w roladkę. Roladki obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoto. Następnie roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec przez 15 minut.
    Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

Porady

Gdy zostaną roladki na drugi dzień,można je pokroić w plasterki i zjeść na kanapce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować