Roladki schabowe z fasolką i serem

0 (0 ocen)

Idealny pomysł na letni obiad z wykorzystaniem fasolki szparagowej. Środek roladki wypełniony jest również ciągnącym serem.

Składniki:

  • 400 g schabu
    100 g fasolki szparagowej
    300 g sera
    4 łyżki natki pietruszki
    Przyprawa do steka
    Sól
    Pieprz
    1 jajko
    Bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki schabowe z fasolką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy w plastry (mi wyszły 4 sztuki). Rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawą do steków, sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Natkę pietruszki siekamy bardzo drobno. Mieszamy z serem. Na każdym płacie schabu układamy garść sera i kulka fasolek szparagowych. Zwijamy w rulon na kształt roladki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować