Rolada z białego sera

4.5 (177 ocen)

na zimno

Składniki:

  • 75 dag białego sera
    1 szklanka cukru- u mnie nie pełne
    2 żółtka
    4 łyżeczki żelatyny
    2 opakowania herbatników
    10 dag posiekanych orzechów włoskich
    aromat pomarańczowy lub wanilia
    10 dag masła
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Rolada Desery

Rolada z białego sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zemleć, herbatniki pokruszyć, żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Żółtka utrzeć z cukrem na parze, dodać masło, aromat, ser , posiekane orzechy oraz połowę pokruszonych herbatników- ja wsypałam więcej niż połowę, gdyż reszta potrzebna jest tylko do obtoczenia gotowego ciasta.Wlać przestudzoną żelatynę i dokładnie wymieszać masę. Przelać na blachę wyłożoną pergaminem, poczekać aż trochę stężeje. Za pomocą pergaminu zwinąć w rulon, całość obtoczyć w reszcie pokruszonych herbatników i schładzać co najmniej 2 godz. Dodatkowo dodałam brzoskwinie, choć w podstawowym przepisie nie ma żadnych owoców.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować