Rolada serowa z pieczarkami i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Żółty ser zetrzeć na tarce, dodać jajka, majonez a następnie całość wymieszać mikserem. Przygotowaną masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (25 x 40cm) i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po tym czasie oderwać delikatnie papier od ciasta, tak żeby go nie uszkodzić.
2.Oczyszczone, pokrojone w kostkę pieczarki dusić na maśle z drobno pokrojonym porem, doprawić solą, pieprzem i lubczykiem.
3.Filet z kurczaka pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem i posypać solą
i pieprzem.
4.Ciepłe ciasto serowe posypać połową żółtego sera, ułożyć przygotowane pieczarki z porem, dodać pokrojony w kosteczkę ser topiony, następnie ułożyć plastry fileta z kurczaka i na wierzchu posypać resztą żółtego sera.
Całość zwinąć w formę rolady i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub na zimno
w postaci przekąski.
Komentarze