Rolada czekoladowa

4.5 (175 ocen)

  • 60 min

To pyszny i słodki deser z czekoladowa masą.

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto: 0,75 szklanki cukru, 5 jajek, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej, 0,5 szklanki mąki tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenie.
    Masa czekoladowa: kostka margaryny, jeden słoiczek nutelli.
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rolada czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Jajka z cukrem ubić na sztywno na parze. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wlewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy 20-30 minut, po czym jeszcze ciepły zwinąć w roladę.
  • 2. Masa czekoladowa: Margarynę rozpuścić. Następnie do ciepłej margaryny dodawać stopniowo nutellę. Całość mieszamy. Poczekać aż zgęstnieje. Ciasto rozwinąć, posmarować, ponownie zwinąć. Wierzch posmarować masa czekoladową i posypać posypką, ozdobić bakaliami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować