Racuchy z jabłkiem

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Pyszne, puszyste racuchy z jabłkiem. Idealne na szybki i słodki deser!

  • 20 min

Składniki:

  • 3 jajka
    6 szklanek mąki pszennej
    3 szklanki mleka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    3/4 szklanki cukru
    3 jabłka
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Racuchy z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy na przemian mąkę z proszkiem i sodą oraz mleko. Wszystko ucieramy ( ja robię mikserem). Na koniec dodajemy jabłka pokrojone w małą kosteczkę i delikatnie mieszamy. Smażymy na oleju. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem :)
  • 2. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier puder Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować