Pulpeciki w sosie pieczarkowym

4.49 (189 ocen)

bardzo dobre

Składniki:


  • PULPETY
    50 dag mięsa wieprzowego
    1 cebula
    1 jajko
    2/3 kostki margaryny
    sól
    pieprz
    przyprawa kucharek
    bułka tarta do panierki
    tłuszcz do smażenia
    Sos pieczarkowy z torebki WINIARY
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pulpeciki w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski włożyć mięso. Posolić, popieprzyć, wbić jajko. Wszystko wymieszać na początek. Na margarynie podsmażyć drobno posiekaną cebulkę. Dodać do mięsnej masy. Wszystko dokładnie wyrobić na ciasto i przyprawić kucharkiem. Brać po trochu ciasta i wyrabiać w rękach małe kuleczki. Panierować w bułce tartej i piec na rozgrzanym tłuszczu. Sos przygotować jak podano na opakowaniu. Usmażone pulpety polać sosem i posypać natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować