Polędwiczki zawinięte w boczku

4.47 (196 ocen)

  • 60 min

Oryginalny i szybki sposób na przyrządzenie polędwiczek

  • 60 min

Składniki:

  • Dwie polędwiczki wieprzowe, dwa opakowania boczku wędzonego w plastrach, musztarda sarepska, musztarda francuska, 500 ml śmietany 30%, olej do smażenia, sół, pieprz, dwa ząbki czosnku,
Wystaw ocenę:

4.47 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Polędwiczki zawinięte w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte polędwiczki kroimy w plastry,lekko rozbijamy dłonią i marynujemy w dwóch łyżkach musztardy sarepskiej soli i pieprzu. Zostawiamy na kilka godzin, najlepiej na całą noc
  • 2. Każdy kawałek polędwicy zawijamy w plastrze boczku, smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obu stron. Przekładamy do garnka,zalewamy śmietaną, dodajemy dwie łyżki musztardy francuskiej oraz przeciśnięty przez praskę obrany czosnek. Dusimy wszystko ok 15 min

Porady

Czosnek można dodać do marynaty. Na mniejsze kawalki polędwiczek plaster boczku można przekroić na pół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować