Placki owsiane z warzywami

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Polecam osobom na lekkostrawnej diecie.

Składniki:

  • ● 9 łyżek otrębów owsianych
    ● jajko
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● smażona cebula w minikostce
    ● pojedynczy filet z kurczaka
    ● kapusta pekińska
    ● pomidor
    ● ogórek
    ● przyprawa do gyrosa
    ● keczup
    ● oliwa
    Sos: ząbek czosnku
    ● łyżka majonezu
    ● 2 łyżki śmietany
    ● czosnek granulowany
    ● zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki owsiane z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Otręby mielimy. Miksujemy
    z jajkiem, mlekiem i kostką. Na
    rozgrzanej oliwie smażymy kolejno
    dwa grubsze placki.
  • 2. Składniki sosu miksujemy.
    Mięso myjemy i kroimy w kostkę.
    Oprószamy przyprawą
    i smażymy na oliwie. Wykładamy
    na placki. Przykrywamy
    pokrojonym ogórkiem, pomidorem
    i kapustą. Polewamy
    sosem i keczupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować