Pizza w wersji light

0 (0 ocen)

  • 45 min

Prawie nie tucząca pizza - wyśmienita! :)

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki na spód:
    - 200 g twarogu półtłustego,
    - 2 jaja,
    - 6 łyżek otrąb owsianych,
    - 1/4 opakowania świeżych drożdży,
    - odrobina mleka do rozrobienia drozdży,
    - sól.

    Sos:
    - łyżka koncentratu pomidorowego,
    - łyżka oliwy z oliwek,
    - łyżka wody,
    - łyżka sezamu,
    - przyprawy (sól, pieprz, kmin rzymski, czosnek, wedle uznania ;-)).

    Na wierzch:
    - garść roszponki,
    - pomidor,
    - pół cebuli,
    - kilka różyczek brokułu,
    - 100 g mozzarelli,
    - 4-5 pieczarek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza w wersji light - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W blenderze zmiksowałam wszystkie składniki na spód i wylałam na formę do tarty (średnica 28 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w 180 stopniach przez ok 25 minut.
  • 2. Po wstępnym przypieczeniu wyjęłam pizzę, posmarowałam sosem (wymieszane wszystkie składniki), położyłam roszponkę, pomidora, cebulę, brokuł, startą mozzarellę i pieczarki, a następnie na powrót włożyłam do piekarnika na jeszcze 20 minut na tę sama temperaturę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Surowa wersja pizzy

To może cię zainteresować