1.Wykonanie:
1. Drożdże wsypujemy do szklanki i zalewamy 1/3 szklanki letniej wody, dodajemy 2 łyżeczki cukry.
Mieszamy i czekamy 10 min.
2. Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i oregano suszone. Zaczyn z drożdżami wlewamy do mąki z resztą wody i olejem. I wyrabiamy przez 30 min.
3. Potem odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 40 min.
4. Po wyrośnięciu dzielimy ciasto na dwie części i wygniatamy dwa placki.
5. Wierzch każdego smarujemy Sosem Fix Knorra rozrobionym z niewielką ilością wody tak aby powstał gęsty sos.
6. Układamy obrane i pokrojone warzywa oraz salami
7. Podpiekamy ciasto ok 10 min i wykładamy na wierzch tarty ser żółty i pieczemy aż do zrumienienia ciasta następne ok 15 min.
Komentarze