Pianka - 3 kolorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Etap I. ( łączenie składników nr 1)
Połączyć cukier waniliowy, kostkę margaryny z 1 szklanka podgrzanej wody. Następnie żelatynę połączyć z z letnią wodą. Te 2 powstałe płyny połączyć razem i mieszając rozlewamy do 3 szklanek.
Etap. II (pianka zółta)
Wszystkie składniki nr 2 dobrze ze sobą ubijamy, następnie dodajemy pierwszą ze szklanek wcześniej przygotowanych. następnie wylewamy na blachę wyłożoną sreberkiem i wstawiamy do lodówki.
Etap III (pianka czekoladowa)
Ubijamy składniki nr 3 na sztywną pianę, dzielimy ja na 2 równe części. Jedną z części odstawiamy na później. Do drugiej części wsypujemy kakao i 2 szklankę płynu, mieszamy i wylewamy na blachę, i wstawiamy do lodówki aby nam ściągnęło .
Etap IV (pianka biała)
Do drugiej części białek wlać trzecią ze szklanek i wylać na blachę.
Etap V (galaretka)
Wylać na wierzch galaretkę oraz mogą być pokrojone owoce.
Porady
Nie zapomnijmy o tym aby warstwy były wystarczająco ściągnięte przed wylewaniem kolejnych warstw.
Komentarze