Paprykowe łódeczki

4.5 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotuję dla mojej rodziny. Choć robię to od niedawna, wiem, że wszystkim smakuje i jestemz tego bardzo dumna.

Składniki:

  • ● 2 czerwone papryki
    ● 2 zielone papryki
    ● 50 dag białego półtłustego twarogu
    ● pęczek rzodkiewek
    ● pęczek drobnego szczypiorku
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paprykowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy farsz: jedną
    paprykę czerwoną i jedną zieloną
    myjemy, usuwamy gniazda
    nasienne i kroimy w drobną
    kostkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy
    ogonki i liście i ścieramy
    na tarce o średnich oczkach.
    Umyty i osuszony papierowym
    ręcznikiem szczypiorek drobno siekamy. Twaróg dokładnie rozgniatamy
    widelcem, tak by nie
    miał za dużych grudek. Następnie
    dodajemy do sera pokrojone
    wcześniej warzywa. Całość
    mieszamy, przyprawiamy do
    smaku solą i pieprzem.
  • 2. Pozostałe dwie papryki myjemy,
    wydrążamy gniazda nasienne,
    a potem przekrawamy
    papryki na ćwiartki. Na każdą
    ćwiartkę nakładamy sporą porcję
    wiosennego twarożku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować