Paprykowe łódeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy farsz: jedną
paprykę czerwoną i jedną zieloną
myjemy, usuwamy gniazda
nasienne i kroimy w drobną
kostkę. Rzodkiewki myjemy, odcinamy
ogonki i liście i ścieramy
na tarce o średnich oczkach.
Umyty i osuszony papierowym
ręcznikiem szczypiorek drobno siekamy. Twaróg dokładnie rozgniatamy
widelcem, tak by nie
miał za dużych grudek. Następnie
dodajemy do sera pokrojone
wcześniej warzywa. Całość
mieszamy, przyprawiamy do
smaku solą i pieprzem.
2.Pozostałe dwie papryki myjemy,
wydrążamy gniazda nasienne,
a potem przekrawamy
papryki na ćwiartki. Na każdą
ćwiartkę nakładamy sporą porcję
wiosennego twarożku.
Komentarze