Muszle nadziewane sałatką warzywną

4.5 (161 ocen)

  • 45 min

Idealne na przystawkę.

  • 45 min

Składniki:

  • opakowanie muszli makaronowych
    por-biała część
    pół puszki kukurydzy konserwowej
    4 rzodkiewki
    2 kiszone ogórki
    2 jajka
    20 dkg szynki majonez
    sól
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Muszle nadziewane sałatką warzywną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0x3lrsx 1. Por kroimy w plasterki i rozdrabniamy w palcach.
    Warzywa kroimy w drobną kostkę.
    Jajka ugotowane na twardo i szynkę również drobno kroimy.,a całość mieszamy z kukurydzą i kilkoma łyżkami majonezu.
    Całość doprawiamy do smaku.
    Muszle gotujemy w osolonej wodzie.
    Ostudzony makaron wypełniamy sałatką.

Porady

Można przygotować kilka godzin szybciej. Jeśli sałatki zostanie można podać jako samą sałatkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować