Mus jabłkowy pod chmurką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nie tylko smaczny ale i zdrowy deser, z bardzo małą zawartością cukru. Polecam zarówno dużym jak i małym łasuchom.

  • 20 min

Składniki:

  • -3 twarde, słodkie jabłka
    -200 ml śmietany 30%
    -1 łyżeczka cukru wanilinowego
    -1 łyżeczka słodkiego kakao
    -1 łyżka cynamonu
    -sok z połowy cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Mus jabłkowy pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka ścieramy na tarce o małych oczkach. Łączymy z cynamonem i sokiem z cytryny i układamy na dnie pucharków lub salaterek.
  • 2. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem wanilinowym. Następnie układamy ją na musie jabłkowym. Wierzch deseru posypujemy kakao.

Porady

-Proporcje na 4 salaterki. -Deser najlepiej smakuje schłodzony.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Mus jabłkowy Cynamon Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować