Mintaj po parysku

4.5 (177 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szaszłyki są proste do zrobienia, pyszne i bardzo zdrowe. Warto wypróbować.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z mintaja: 60 dekagramów
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - wędzony boczek: 25 dekagramów
    - limonka: 1 sztuka

    - olej: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - liście tymianku: 1 łyżka
    - sól, pieprz/do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mintaj po parysku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć, oczyścić, pokroić na połówki. Boczek pokroić w kostkę. Filet opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki.
  • 2. Przygotowane produkty nadziewać kolejno na patyczki.
  • 3. Składniki marynaty dokładnie utrzeć, polać szaszłyki. Odstawić na godzinę.
  • 4. Szaszłyki opiekać na grillu, na folii aluminiowej, 15 minut z każdej strony. Podczas grillowania skrapiać pozostałą marynatą. Podawać z limonką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować