Ryba Po Parysku

4.5 (145 ocen)

  • 2 godz.

Cudo

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg fileta z mintaja
    0,5 kg cebuli
    1 słoik ogórków konserwowych
    sól, pieprz do smaku
    jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia

    ZALEWA

    2 szkl wody
    0,5 szkl oleju
    0,5 szkl octu
    2 łyżki cukru
    5 łyżek ketchupu pikantnego
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    ziele angielskie
    liść laurowy
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos pomidorowy

Ryba po parysku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
  • 2. Wszystkie składniki zalewy zagotować.
  • 3. Cebule pokroić w półksiężyce a ogórki w plasterki.
  • 4. W naczyniu układać na przemian rybę, cebulę i ogórki.
  • 5. Zalać gorącą zalewą i odstawić do przegryzienia ( najlepiej na całą noc )

Porady

Zamiast ryby można usmażyć piersi z kurczaka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować