Ryba Po Parysku

  • wyświetlono: 3603 |
  • dodany do książki kucharskiej: 9 |
  • polecenia: 0

Cudo

Kasia S
  • 120min

Składniki

1 kg fileta z mintaja
0,5 kg cebuli
1 słoik ogórków konserwowych
sól, pieprz do smaku
jajko
bułka tarta
olej do smażenia

ZALEWA

2 szkl wody
0,5 szkl oleju
0,5 szkl octu
2 łyżki cukru
5 łyżek ketchupu pikantnego
1 słoiczek koncentratu pomidorowego
ziele angielskie
liść laurowy
sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba Po Parysku

  • 1. Rybę rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki. Posypać solą i pieprzem. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju.
  • 2. Wszystkie składniki zalewy zagotować.
  • 3. Cebule pokroić w półksiężyce a ogórki w plasterki.
  • 4. W naczyniu układać na przemian rybę, cebulę i ogórki.
  • 5. Zalać gorącą zalewą i odstawić do przegryzienia ( najlepiej na całą noc )

Porady

Zamiast ryby można usmażyć piersi z kurczaka

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybasezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylakolacjasos pomidorowyboże narodzeniekonkurs_bezmięsny

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po grecku

Dodane przez: krys1a

Ryba po grecku

Ryba po grecku nieodłącznie kojarzy...

Ryba po japońsku.

Dodane przez: smak i uczucie

Ryba po japońsku

Ryba w sosie słodko-kwaśnym.

ryba po grecku

Dodane przez: agarybak76

Ryba po grecku

To danie, którego nie zabraknie...

Ryba po andaluzyjsku

Dodane przez: Cukiereczek

Ryba po andaluzyjsku

Zwyczajna ryba z niezwyczajnym...

ryba po japońsku

Dodane przez: iziona

Ryba po japońsku

Ryba która się nadaje na świeta...

Ryba po żydowsku

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Ryba po żydowsku

Ryby nie są nudne, bo można je...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE