• Mielone z piekarnika

    Autor: Anna Wieczorek, Łódź

  • Kotlety podaję z sosem pomidorowym.

    Zdjęcia i filmy dodane przez innych użytkowników

    Składniki

    50 dag mielonego mięsa drobiowego
    25 dag pieczarek
    duża marchewka
    por
    jajko
    cebula
    olej
    ząbek czosnku
    1/2 małej kapusty pekińskiej
    5 dag żółtego sera
    bułka
    szkl. mleka
    po 1/2 łyżeczki majeranku, vegety, oregano i słodkiej mielonej papryki

  • Sposób przygotowania

    1.

    Bułkę moczymy w mleku, odciskamy. Pieczarki kroimy i dusimy na oleju. Dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko. Wyrabiamy masę.

    2.

    Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę ścieramy. Cebulę, pora i kapustę siekamy, a czosnek przeciskamy przez praskę. Ser ścieramy. Mieszamy z masą mięsną. Doprawiamy.

    3.

    Formujemy kotlety. Pieczemy 30 minut w 200 °C.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Dania dla najmłodszych, mielone mięso drobiowe
  • dodaj komentarz

    16 komentarzy

    • meggi
      2013-02-06T09:52:58+01:00 meggi
      Mięso drobiowe tzn.może być indycze z fileta kurczaka?
    • RedakcjaPP
      2013-02-06T10:02:37+01:00 RedakcjaPP
      meggi albo indycze, albo z kurczaka (nazywane często drobiowym - choć oczywiście indyka do drobiu też się zalicza ;-))
      Basia
    • meggi
      2013-02-06T10:06:25+01:00 meggi
      Dziękuję za szybką odpowiedź:))
    • Gość
      2013-02-21T10:15:06+01:00 dina (gość) IP: 89.229.*.*
      Bardzo dobre :)
      Smakowało całej mojej rodzinie.
    • meggi
      2013-02-24T15:31:25+01:00 meggi
      Bardzo smaczne,nam również smakowały i będę wracała do tego przepisu:)
    • Konto nieaktywne
      2013-04-16T17:46:32+02:00 Konto nieaktywne
      ciekawy przepis, muszę wypróbować:))
    • meggi
      2013-04-16T20:16:01+02:00 meggi
      Koniecznie Asiu wypróbuj:)) Ja troszkę zmodyfikowałam (tak już mam hihihi), zamiast kapustki dodaję troszkę kukurydzy,bo lubimy:))
    • Konto nieaktywne
      2013-04-16T20:53:05+02:00 Konto nieaktywne
      Meggi spisałam do zeszytu, jutro robię normalne mielone, bo moje wnuki nie lubią zmian ale pojutrze zrobię z tego przepisu, bo przepis podoba mi się i to bardzo:))
    • meggi
      2013-04-16T20:57:02+02:00 meggi
      Moja "młoda" zjada tzn.są OK:))
    • Konto nieaktywne
      2013-04-16T20:58:20+02:00 Konto nieaktywne
      Meggi widzę po produktach, że będą pyszne, dziękuję za linka, bo ja przeoczyłam ten przepis:))
    • meggi
      2013-04-16T21:01:24+02:00 meggi
      Nie sposób wszystkiego przewertować i powinnyśmy się wspomagać:))
    • Konto nieaktywne
      2013-04-16T21:02:14+02:00 Konto nieaktywne
      Masz rację, polecam się na przyszłość:)))
    • meggi
      2013-04-16T21:03:33+02:00 meggi
      Ja również:))
    • Konto nieaktywne
      2013-04-16T21:04:24+02:00 Konto nieaktywne
    • Konto nieaktywne
      2013-04-18T15:37:43+02:00 Konto nieaktywne
      dzisiaj zrobiłam te kotleciki, bardzo smaczne, zrobiłam 2 wersje, drugą wstawię u siebie:))
    • DanusiaC
      2013-05-09T08:17:30+02:00 DanusiaC
      Bardzo mi się podobają te kotleciki. Biorę przepis. Miłego dnia.

Autor: Anna Wieczorek, Łódź

RedakcjaPP 5907

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-02-18T18:02:06+01:00

1793 odwiedziny

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zobacz, kto poleca ten przepis

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PP_01-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »