Mielone z piekarnika z dodatkiem sera

  • wyświetlono: 4366 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Szybki , smaczny obiad

Bo-Bożena
  • 10 porcje
  • 60min

Składniki

1 kg mięsa mielonego drobiowego
2 czerstwe kajzerki + woda do namoczenia
3 ząbki czosnki
50g tartego parmezanu
100g sera żółtego
1 jajko
4 łyżki sosu sojowego
pęczek koperku
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
sól , pieprz do smaku
5 łyżek wody
Do panierowania :
jajko
bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Mielone z piekarnika z dodatkiem sera

  • 1. Kajzerki namoczyć w wodzie .
    Do mięsa dodać , sos sojowy , przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko,odciśnięte kajzerki, drobno posiekany koperek, tymianek, sól, pieprz do smaku, parmezan i pokrojony w małą kostkę ser żółty , wszytko dokładnie wyrobić , wyrabiając wlać 5 łyżek wody .
    Z masy mięsnej formować kotlety, panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej, obsmażyć z obu stron na złoty kolor .
    Piekarnik nagrzać do 175*C , kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego , piec około 25 minut .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serdróbmieloneparmezanmięso pieczoneDania z kurczakamielone z seremmielone z piekarnika

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety jajeczno-pieczarkowe z dodatkiem sera

Dodane przez: pao77

Kotlety jajeczno-pieczarkowe z dodatkiem...

Wspaniała propozycja na smaczny,...

mielone z piekarnika

Dodane przez: termac1160

Kotlety mielone z piekarnika w wersji light

Są o wiele chudsze i smaczniejsze...

Ziołowe ziemniaczki z piekarnika

Dodane przez: szarak86

Ziołowe ziemniaczki z piekarnika

Smaczne i aromatyczne ziemniaczki...

mielone serca z porowym dodatkiem

Dodane przez: Koronowianka

MIELONE SERCA Z POROWYM DODATKIEM

Myślę,że taka propozycja podania...

Soczysta ryba z piekarnika

Dodane przez: Jagodowe_ciastko

Soczysta ryba z piekarnika

Ryba przyrządzona w ten sposób...

Dorsz z piekarnika

Dodane przez: Marta – redaktor

Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika to pyszne danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE