Mielone w cieście

4.5 (193 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • 250 g szynki (surowej)
    200 g pieczarek
    1 mała cebula
    1 czerstwa bułka
    2 ząbki czosnku
    50 g startego żółtego sera
    1 łyżeczka lubczyku
    Sól ,pieprz do smaku
    Ciasto:
    ½ l mleka
    1 jajko
    Mąka (dosypywać aż ciasto będzie gęste)
    Sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mielone w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zmielić razem z cebulą ,czosnkiem i czerstwą bułką. Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać sól ,pieprz .lubczyk ,dokładnie wyrobić masę. Uformować kotlety.

    Mleko ,jajko i mąkę wyrobić na gęste ciasto ,doprawić solą i pieprzem. Kotlety zanurzyć w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować