Mielone nieco inaczej

4.5 (162 ocen)

  • 30 min

Łatwy sposób na urozmaicenie zwykłych mielonych. Z małym dodatkiem są naprawdę pyszne.

  • 30 min

Składniki:

  • Na około 8 mielonych:
    - 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
    - 1 średniej wielkości cebula
    - pół czerwonej papryki
    - 1 jajko
    - 1 bułka
    - 1 ząbek czosnku
    - sól, pieprz, majeranek, jarzynka

    bułka tarta do panierowania, margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Mielone nieco inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • bułka 1. Bułkę wkładamy do miski z wodą, tak aby napęczniała.
  • mięso mielone ze skłądnikami 2. Oczyszczone mięso wkładamy do miski - wbijamy jajko, dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku.

    Paprykę oraz cebulę kroimy w niewielką kostkę - dodajemy do mięsa.

    Do tego dodajemy wyciśniętą z wody bułkę.

    Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, jarzynką i majerankiem.

    Całość dokładnie mieszamy tak, aby uzyskać jednolitą masę.
  • smażone mielone 3. Z naszego mięsa formujemy niewielkie kulki. obtaczamy je w bułce tartej.
    Smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dokładnie z każdej strony.

    Nasze kotlety będą gotowe, gdy zarumienią się z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować