Mazurek na waflach

4.47 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 30 min

Bez tego mazurka niewyobrażamy sobieświąt wielkanocnych.Jest naprawdę pysznyi oryginalny.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ● 4 wafle
    ● 5 jajek
    ● 1 szkl. cukru
    ● 5 dag suszonych śliwek
    ● kostka masła lub margaryny
    ● 2 łyżki kakao
    ● 3-4 małe paczki herbatników
    ● 10 dag rozdrobnionych orzechów
    ● 10 dag rodzynek
Wystaw ocenę:

4.47 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Mazurek na waflach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sliwki z herbatnikami 1. Śliwki moczymy kilka godzin
    i drobno kroimy. Herbatniki kruszymy.
    Jajka ubijamy z cukrem
    na parze.
  • masa 2. Masło ucieramy, stopniowo
    dodając masę jajeczną, kakao,
    śliwki, orzechy, rodzynki i herbatniki.
    Wafle smarujemy ciepłą
    masą i układamy warstwami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować