Makaron penne ze szpinakiem i kurczakiem jest szybkim i prostym daniem, które doskonale nadaje się na pyszny obiad. Do przygotowania tego makaronu możemy użyć również ugotowanego filetu z kurczaka pokrojonego w kostkę
40 min
Składniki:
350 g makaronu penne
1 opakowanie mrożonego szpinaku
1 pojedyncza pierś z kurczaka
1 cebula
2 łyżki mąki
3 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron ugotować al dente.
2.Pierś z kurczaka lekko rozklepać, posypać solą i pieprzem, następnie obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać oliwę, usmażyć na niej mięso z obydwu stron na złocisty kolor, następnie zdjąć z patelni i odstawić do ostudzenia.
3.Cebulę posiekać w drobną kostkę. Na tą samą patelnię wsypać cebulę, chwilę podsmażać, następnie włożyć szpinak i smażyć na małym ogniu przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
4.Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, wsypać je na patelnię, dodać makaron. Następnie zdjąć patelnię z ognia i doprawić danie solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Komentarze