Lemoniada truskawkowo-arbuzowa

4.5 (149 ocen)

Szybka, smaczna i gasząca pragnienie lemoniada, polecam!

Składniki:

  • 1,5 l wody niegazowanej
    1,5 l wody lekko gazowanej
    cytryna
    plaster arbuza
    0/5 szklanki truskawek
    mięta
    lód
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje Lemoniada

Lemoniada truskawkowo-arbuzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy, skórkę z cytryny i arbuza sparzamy.

    Pół cytryny wyciskamy do wody i dodajemy lód.

    Drugą połowę kroimy w plasterki, arbuza kroimy na mniejsze kawałki (pozbawiamy go pestek).

    Truskawki pozbawiamy szypułek.

    Wszystkie owoce i miętę wrzucamy do wody, mieszamy i odstawiamy na chwilę aby smaki się połączyły.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Arbuz Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować