Łakomczuch

4.5 (196 ocen)

Ciacho znalezione w zeszycie mamy...

Składniki:

  • CIASTO: *3 szklanki mąki *1 szklanka cukru *25dag margaryny *2 jajka *1 łyżka proszku do peczenia *1 cukier wanilinowy

    NADZIENIE: *1 budyń *3/4 l mleka *jabłka *cynamon
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery

Łakomczuch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dajemy pokrojoną margarynę, mąkę, cukier, jajka, proszek i cukier wanilinowy i zagniatamy ciasto.
  • 2. Ciasto dzielimy na 2 części. Jedną wkładamy do lodówki a drugą wylepiamy blachę po brzegi. Podpiekamy na złoty kolor w stopniach.
  • 3. Gotujemy budyń i jeszcze gorący wylewamy na upieczone ciasto.
    Na budyń wykładamy obrane i pokrojone owoce i posypujemy cynamonem.
    Na owoce potrzeć 2gą część ciasta.
    Piec ok. 30 minut w 200 stopniach.

Porady

Część ciasta zamiast do lodówki można włożyć do zamrażarki żeby lepiej się tarło.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować