Kruche kuleczki kokosowe z nasionami chia

4.48 (197 ocen)

  • 35 min

Kuszą swoim zapachem, są lekkie, kruche i takie delikatne. Na stałe wpisały się do moich ulubionych wypieków.

  • 35 min

Składniki:

  • (około 20 sztuk)
    100g masła/margaryny
    1/4 szklanki cukru pudru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 szklanka wiórek kokosowych (około 100g)
    1 szczypta soli
    Dodatkowo:
    1 łyżka nasion chia
    cukier puder do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Kruche kuleczki kokosowe z nasionami chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0pl9xbl 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem pudrem - do puszystości.
    Dodać mąkę i sól.
    Po wymieszaniu wsypać resztę składników i całość dokładnie połączyć - za pomocą dłoni.
  • image-1osxa0x 2. Z ciasta formować kulki o wielkości pośredniej między orzechem włoskim, a laskowym.
    Kuleczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
  • 3. Piec około 15 minut w 180 stopniach (termoobieg 170 stopni).
    (Powinny lekko się zarumienić.)
    Upieczone ciastka ostudzić i obtoczyć w cukrze pudrze.

Porady

Do ciasteczek można dodać ulubionych bakalii.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Nasiona chia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować